Țebea – 2017, omagiu lui Avram iancu

          Cu ocazia sărbătoririi a 145 de ani de la moartea eroului național Avram Iancu, Primăria Comunei Ribița a adus un omagiu prin depunerea unei coroane de flori la mormantul de la Tebea de către domnul primar Faur Ioan împreună cu colegii din primărie.
Cu această ocazie a fost prezentat cel mai vechi steag  din Transilvania, datând din anul 1869 care în prezent aparține Primăriei Comunei Ribița. Acest steag, considerat o piesă foarte rară a fost descoperit în anul 2004 în podul bisericii din satul Crișan de către doctorul în istorie Ioachim Lazăr și a fost restaurat, autentificat și certificat de Complexul Muzeal Național ”Astra” Sibiu și Muzeul Național de Istorie.
Toate relatările documentare: de arhivă, presă sau memorial au indicat faptul că Iosif Hodoș  – istoric și om politic român, avocat, publicist membru fondator al Academiei Romane (1866) a fost însoțit de acest steag la cel mai important eveniment din Zarand din cursul anului 1869: deschiderea cursurilor Gimnaziului Greco-Ortodox din Brad.