Mănăstirea Crișan și-a sărbătorit Hramul

Azi, 6 mai 2016, de Izvorul Tamaduirii, Manastirea Crisan s-a imbracat in haine de sarbatoare serbandu-si hramul. Sfanta Liturghie a fost savarsita de catre Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, alaturi de Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul romanilor ortodoxi din Ungaria si de Preasfintitul Parinte Ignatie Mureseanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei,inconjurati de catre un sobor de preoti si diaconi.

Gazda organizatoare a fost Parintele Arhimandrit Visarion Neag.

Cu aceasta ocazie au fost aduse la manastire de catre Preasfintitul Parinte Gurie ,racla cu o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului Luca al Crimeei de la Paraclisul Episcopiei Devei si Hunedoarei.

La slujba de hram au participat aproximativ 2000 de credinciosi, printre care doamna deputat Natalia Intotero, domnul deputat Laurentiu Nistor, fostul prefect Sorin Vasilescu, primarul Comunei Ribita Ioan Faur, viceprimarul Comunei Ribita si alti primari din comunele invecinate. Slujba de hram a inceput la ora 09:00 si s-a sfarsit in jurul orei 13:00, urmata de o mica agapa oferita de Staretul Arhimandrit Visarion Neag.

Cum a fost de Paște la Crișan?

Ca în fiecare an, în lunea de Paște în satul Crişan s-au desfăşurat o serie de competiţii sportive, care au antrenat într-o dispută amicală diferite generaţii din comuna Ribiţa.

  • Pe terenul sintetic s-au întrecut echipele de fotbal ale satelor Dumbrava de Jos, Ribiţa, Crişan şi K.S.S. Ribiţa, câştigătoarea competiţiei fiind echipa satului Crişan.
  • La Căminul Cultural „Viorel Brana” din Crişan s-a desfăşurat o altă competiţie, de data aceasta de tenis de masă. La competiţie au participat un număr de 16 concurenţi de vârste diferite. Cei care au ocupat primele patru locuri fiind următorii: Silviu Avram-Ribiţa(I), Oprean Andrei-Brad (II), Frăţilă Daniel –Brad (III) şi Tomescu Alex-Biled (IV).
  • Ziua competiţiilor sportive din comuna Ribiţa s-a încheiat cu o seară de muzică şi dans la Căminul Cultural Ribiţa, sub titlul „Ribiţa mândră grădină” . Pentru cei care au venit să se bucure de această zi de sărbătoare a cântat formaţia condusă de Nicolae Briciu, alături de îndrăgiţii solişti ai comunei Ribiţa: Marin Ribiţanu, Rus Mircea şi Ştefan Cătălin.

Activităţile desfăşurate în această zi au fost organizate şi susţinute de Asociaţia „Gheorghe Crişan 1732-1785” şi de Primăria Comunei Ribiţa.