Mănăstirea Crișan și-a sărbătorit Hramul

Azi, 6 mai 2016, de Izvorul Tamaduirii, Manastirea Crisan s-a imbracat in haine de sarbatoare serbandu-si hramul. Sfanta Liturghie a fost savarsita de catre Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, alaturi de Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul romanilor ortodoxi din Ungaria si de Preasfintitul Parinte Ignatie Mureseanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei,inconjurati de catre un sobor de preoti si diaconi.

Gazda organizatoare a fost Parintele Arhimandrit Visarion Neag.

Cu aceasta ocazie au fost aduse la manastire de catre Preasfintitul Parinte Gurie ,racla cu o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului Luca al Crimeei de la Paraclisul Episcopiei Devei si Hunedoarei.

La slujba de hram au participat aproximativ 2000 de credinciosi, printre care doamna deputat Natalia Intotero, domnul deputat Laurentiu Nistor, fostul prefect Sorin Vasilescu, primarul Comunei Ribita Ioan Faur, viceprimarul Comunei Ribita si alti primari din comunele invecinate. Slujba de hram a inceput la ora 09:00 si s-a sfarsit in jurul orei 13:00, urmata de o mica agapa oferita de Staretul Arhimandrit Visarion Neag.