Simpozion la Mediaș

Biblioteca Comunală Ribița prin bibliotecarul Dușan Monica și Centrul Local de Informare Turistică Ribița, prin ghidul Rus Dorina, au participat în perioada 4-6 septembrie 2015, la Simpozionul ”Voluntariatul-schimb de experiență. Punct și de la capăt… cu Voluntarii în Bibliotecă!” desfășurat la Biblioteca Municipală ”Șt. L. Roth” Mediaș.

La Simpozion au fost prezenți bibliotecari și voluntari din următoarele biblioteci: Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Municipală Medgidia, Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, Biblioteca Județeană Mureș, Biblioteca Publică Locală Pietrari, Biblioteca Municipală ”Stroe S. Belloescu” Bîrlad, precum și reprezentanți aiDirecției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, ai ANBPR și ai PROVOBIS.

a4

În cadrul Simpozionului au fost prezentate următoarele expoziții: ”Litere și meșteșuguri din comuna Ribița”, ”Carte rară despre Primul Război Mondial”, din colecția personală a istoricului bănățean Liviu Groza, ”Experimente”-pictură pe apă, precum și expoziția de tablouri de ceramică pictată sub titlul de ”armonie și culoare” realizate de voluntarii din Medgidia.

     Fiecare bibliotecă și-a prezentat activitățile desfășurate în cursul unui an cu Voluntarii, precum și noile inițiative și experiențe dobândite alături de aceștia.

    Așa cum anunța și titlul simpozionului, activitățile nu se încheie aici. Am pus punct, pentru a o lua de la capăt cu noi actvități și inițiative în bibliotecă și în comunitățile din care facem parte.